1. Se curata merele, se taie in patru si se pun in multa apa rece in care anterior s-a adaugat zeama de la o lamâie pentru ca merele sa nu se innegreasca. Se lasa un timp merele in apa, apoi se scurg si se pun in cratita, se adauga coaja de lamâie rasa (de la ambele lamâi), menta tocata fin si un vârf de cutit de zahar.
2. Se fierbe la foc mic, se amesteca si se ia spuma pâna când merele sunt facute. Se ia cratita de pe foc si se rastoarna continutul Într-o strecuratoare. Se obtine un piure verde. În el se adauga zaharul si zeama de la a doua lamâie. Se fierbe, se amesteca si se ia spuma pâna când gemul capata o grosime (vâscozitate) specifica.
3. Se ia cratita de pe foc si se transfera gemul fierbinte in borcane mici, inchise etans. Borcanele se depoziteaza la racoare si intuneric.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii