Gem de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gem de mere

Ingrediente

  • • 1 kg mere,
  • • 700 g zahar,
  • • 2-3 pliculete zahar vanilat,
  • • 1 lingurita scortisoara,

Mod de preparare

1. Merele se curata, se scoate casuta cu samburi si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se adauga zaharul si se lasa 30 minute pana isi lasa zeama. Se pun apoi la foc domol, se adauga zaharul vanilat si scortisoara. Se amesteca din cand in cand, iar cand incepe sa se lege siropul se ia de pe foc si se paseaza. Se lasa apoi pana se leaga bine. Se pune apoi in borcane curata si se inchide ermetic, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise