Am folosit gutui cumparate de la tarani din piata si mai mici si mai mari , galbene , bine coapte si aromate. Le-am spalat le-am despicat in patru, am scobit cotorul, semintele si ce nu era bun.
Bucatile de gutui cu tot cu coaja, puse intr-o strecuratoare, le-am trecut dinnou pe sub un jet de apa, dupa care le-am maruntit in robot (in trei ture).
Am stors o lamaie si am golit sucul peste gutui, am pus 1 kg de zahar si am omogenizat totul. Amestecul l-am transferat in bolul multicooker-ului, am adaugat apa si extractul de vanilie, am inchis capacul, am selectat programul JAM , apoi am apasat pe START.
Dupa 30’ am deschis capacul multicooker-ului si am lasat masina sa-si continue programul mai departe (cu capacul deschis). Dupa 60’, parfumul gutuilor era peste tot fructele sau inmuiat si si-au schimbat putin culoarea. Dupa 90’ siropul incepea sa se ingroase si gemul sa se lege. Am asezat borcanele (dinainte spalate si sterilizate) intr-o tava cu putina apa (sa nu plesneasca de la temperature gemu-lui) si am asteptat semnalul sonor, care la scurt timp a si venit. Am scos aparatul din priza si ajutandu-ma de polonic-ul din dotare, am umplut borcanele cu gem fierbinte. Le-am infiletat capacul, le-am asezat cu gura in jos pentru 5’ dupa care le-am intors si le-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, le-am etichetat, le-am "gatit” pentru sedinta foto si cand toate etapele au fost parcurse le-am depozitat pe raft , in camara.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii