Fructele se curăţă, se spală şi se urmează instrucţiunile de pe plic. Am pus mai puţin Gelfix că e suficient.La prima reţetă, am avut 4 kg de cireşe şi restul afine congelate şi nişte vişine, că m-am gândit că nu va fi prea gustoasă numai din cireşe. Afinele au fost din congelator.Am zdrobit fructele cu blenderul.
Varianta a 2-a am făcut-o ieri, au apărut deja afinele şi cireşele au fost foarte coapte şi dulci. Am pus nişte caise şi se simte o aromă subtilă. E foarte bună. Am lăsat fructele întregi, am pus zahărul peste ele şi am lasat 1 oră să se dizolve, amestecând din când în când. Am fiert 30 de minute la foc mic să se topească bine zahărul, am pus apoi Gelfix amestecat cu nişte zahăr, am fiert încă 7 minute de când a început să clocotească.
La ambele reţete am pus în borcane sterilizate, calde, am întors borcanele 10 minute cu capacul în jos. Am acoperit cu pătură pâna a doua zi.
Ambele variante sunt foarte bune.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii