Fructele se curăţă, se spală şi se urmează instrucţiunile de pe plic. Am pus mai puţin Gelfix că e suficient.La prima reţetă, am avut 4 kg de cireşe şi restul afine congelate şi nişte vişine, că m-am gândit că nu va fi prea gustoasă numai din cireşe. Afinele au fost din congelator.Am zdrobit fructele cu blenderul.
Varianta a 2-a am făcut-o ieri, au apărut deja afinele şi cireşele au fost foarte coapte şi dulci. Am pus nişte caise şi se simte o aromă subtilă. E foarte bună. Am lăsat fructele întregi, am pus zahărul peste ele şi am lasat 1 oră să se dizolve, amestecând din când în când. Am fiert 30 de minute la foc mic să se topească bine zahărul, am pus apoi Gelfix amestecat cu nişte zahăr, am fiert încă 7 minute de când a început să clocotească.
La ambele reţete am pus în borcane sterilizate, calde, am întors borcanele 10 minute cu capacul în jos. Am acoperit cu pătură pâna a doua zi.
Ambele variante sunt foarte bune.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii