1. Ciresele spalate si curatate de samburi le punem intr-o cratita. Inainte de a rasturna peste ele zaharul, le sfarmam putin cu tocatorul de la mixer ca sa nu ramana intregi ca la dulceata.
2. Punem zaharul peste ele si le asezam la foc mic. Cand incepe sa fiarba, adunam spuma rezultata pana cand suprafata ramane curata. Adaugam sucul de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ o ora si jumatate sau pana cand gemul se leaga si nu mai este asa apos. Amestecam mereu ca sa nu se prinda de fundul vasului.
3. Punem gemul fierbinte in borcane curate si uscate. Le punem capacele, le acoperim cu un prosop gros si le lasam sa se raceasca complet, dupa care le asezam in camara.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii