Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor proaspete, conservate natural pentru iarna.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Ingrediente

  • 1,5 kg de cirese ( cantarite fara samburi)
  • 400 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalati fructele si apoi lasati-le in ultima apa o jumatate de ora. In caz ca au viermisori, acestia vor parasi fructele.

Lasati-le la scurs si scoateti-le samburii. Puneti-le intr-o cratita cu fundul dublu, adaugati zeama de lamaie si zaharul. Amestecati din cand in cand pana vor lasa suc.

*Daca vreti un gem mai omogen puteti trece ciresele prin masina de tocat. Mie imi place gemul cu bucati mari de fructe si le las intregi.

Puneti vasul pe foc mare si luati spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie.

Fierbeti timp de 20-25 de minute sau pana cand gemul este legat. Faceti testul cu farfurioara, astfel nu-l fierbeti peste masura, el gelifiindu-se suficient dupa racirea completa.

Transferati-l fierbinte in borcane sterilizate si asezati borcanele pentru 5 minute cu capacul in jos pentru a se forma vidul.

Inveliti-le in prosoape de bucatarie si lasati-le sa se raceasca complet.

Apoi etichetati-le si la camara cu ele. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcanele de 375 ml si un bol micut pentru degustare.

Incercati si reteta de gem de caise, gem de visine si gem de gutui. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Papricas de hribi cu mamaliguta

Papricas de hribi cu mamaliguta

Papricas de hribi cu mamaliguta
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise