Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate de lamaie dupa care le scoatem coditele. Taiem fructele după plac și le amestecam cu zaharul si restul de zeama de lamaie. Ghimbirul poate fi dat prin razatoare dar dacă vreti puteți să-l lasati întreg și să-l scoateti când e gata. Dupa ce s-a lăsat sirop le punem la fiert pana se leaga. Eu am zdrobit câteva fructe la fierbere dar am lăsat și bucati, puteți sa le blenduiți ca sa iasa o pasta fina și sa nu ramana ate de la portocala. Lamaia ajuta la conservare dar pastreaza și culoarea frumoasa a fructelor.
Lamaia ajuta la conservare dar pastreaza și culoarea frumoasa a fructelor. Lasam sa fiarba pana se leaga gemul, ca sa nu iasa foarte dulce eu pun zaharul treptat și gust mereu. Punem gemul fierbinte în borcanele sterilizate, încălzite la cuptor și așezate pe cutite. Le mai dam putin la cuptor sa prinda o pojghita gemul, punem capace și punem la cald pana a doua zi, le puteți pune cu gura in jos. Nu folosesc mult zahar la fructe mai ales daca sunt dulci, doar cat sa se lege dulceata. Conservant nici atat, lamaia este suficienta și secretul este ca borcanele sa fie bine spalate si capacele bine stranse ca sa nu intre pic de aer.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii