Gem de capsuni cu menta - reteta simpla, rapida si delicioasa. Prepara acest gem aromat, perfect pentru micul dejun sau diverse deserturi. O combinatie racoritoare, savuroasa si aromata!
Reteta de gem de capsuni cu menta este simpla si usor de preparat. Rezultatul este grozav, obtinem un gem proaspat, racoros, aromat, cu o culoare superba.
Spalati delicat capsunile cu codite in cateva 2-3 ape si lasati-le la scurs. Curatati-le apoi de codite si puneti-le intr-un vas cu fund dublu, adaugati zeama de lamaie si asezati vasul la foc mare. Amestecati continuu pana incep sa-si lase suc.
Continuati fierberea 20-25 de minute sau pana cand compozitia a scazut la jumatate, luand spuma formata ori de cate ori este nevoie.
Adaugati apoi zaharul, amestecati si mai continuati fierberea inca 10-15 minute.
Apoi puneti in vas si crengutele de menta, lasati-le 5 minute, cat sa-si lase aroma si apoi scoateti-le din vas.
Probati daca gemul este gata punand o lingura din el pe o farfurie rece. Daca are consistenta dorita, stingeti focul si transferati gemul in borcane curate si sterilizate.
Puneti-le pentru cateva minute cu capacul in jos sa se formeze vidul, apoi inveliti-le bine cu prosoape de bucatarie.
Lasati-le pana se racesc complet, apoi etichetati-le si asezati-le in camara.
Din cantitatile date, ies 5 borcane de 375 de ml si un bol micut pentru degustare. Este un gem de capsuni cu menta, parfumat, gustos, cu o culoare superba.
Incercati si reteta de gem de capsuni - cea mai simpla reteta, fara conservanti, gem de capsuni cu ghimbir sau de gem simplu de capsuni. Spor la treaba si pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii