Gem de capsuni - cea mai simpla reteta, fara conservanti

Prepara cea mai simpla si delicioasa reteta pentru gem de capsuni, făra conservanti. Bucura-te de prospetimea si aroma naturala a capsunilor in fiecare lingurita. Aceasta reteta simpla si sanatoasa este perfecta pentru a pastra gustul aromat al capsunilor, într-un mod autentic și natural. Incearca acum si prepara-ti propriul gem de capsuni, fara aditivi sau conservanti!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gem de capsuni - cea mai simpla reteta, fara conservanti

Ingrediente

  • 2,5 kg capsuni
  • 1 kg de zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalati capsunile cu codite in cateva 2-3 ape si lasati-le la scurs. Curatati-le apoi de codite si taiati-le in jumatate sau, pe cele mai mari, in patru. Puneti-le intr-un vas cu fund dublu, adaugati zeama de lamaie si asezati vasul la foc mare. Amestecati continuu pana incep sa-si lase suc.

Continuati fierberea 20-25 de minute sau pana cand compozitia a scazut la jumatate, luand spuma formata ori de cate ori este nevoie.

Adaugati apoi zaharul, amestecati si mai continuati fierberea inca 10-15 minute.

Probati daca gemul este gata punand o lingura din el pe o farfurie rece. Daca are consistenta dorita, stingeti focul si transferati gemul in borcane curate si sterilizate.

Puneti-le pentru cateva minute cu capacul in jos sa se formeze vidul, apoi inveliti-le bine cu prosoape de bucatarie.

Lasati-le pana se racesc complet, apoi etichetati-le si asezati-le in camara.

Din cantitatile date ies 5 borcane de 375 de ml si un bol micut pentru degustare. Este un gem parfumat, gustos, cu o culoare superba.

Iar daca vrei un gem aromat si racoritor, incearca reteta de gem de capsuni cu menta. Sau, daca iti place aroma ghimbirului, incearca reteta de gem de capsuni cu ghimbir . Si reteta de gem simplu de capsuni este un deliciu. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise