Intai de toate spalam bine toate capsunile,le punem intr-o sita sa se scurga de apa .
Le scoatem coditele usor, fara a le strivi.
Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul.
Punem oala pe ochiul aragazului la foc potrivit.
Cand se formeaza spuma o luam cu o paleta.
Invartim in gem cu o lingura de lemn, la inceput mai rar, apoi cand se mai ingroasa mai des.
Spre final taiem un sfert de lamaie cubulete si o punem in gem, iar restul punem numai zeama .
Stoarcem lime-ul si punem zeama.
Mai lasam sa dea cateva clocote.
In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele.
Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop.
Cand dulceata e gata o punem fierbinte in borcane.
Infiletam bine capacele si asezam borcanele 10 minute cu gura in jos, apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa.
A 2 a zi le dati la rece.
Daca nu aveti un loc racoros unde sa le tineti, este de preferat ca deasupra fiecarui borcan de gem sa puneti putin conservant pentru ca sa nu riscati sa se strice, decat sa aruncati tot gemul, mai bine luati o lingurita doar de deasupra si aruncati si restul savurati.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii