Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar adaugat. Urmeaza pasii nostri pentru a obtine un gem perfect pentru micul dejun sau gustari, folosind doar ingrediente naturale.
Spala bine caisele sub jet de apa rece. Indeparteaza samburii si taie caisele in sferturi.
Pune caisele intr-o oala mare.Adauga sucul de mere si zeama de lamaie. Fierbe la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand caisele se inmoaie si incep sa se de zintegreze (aproximativ 20-30 de minute).
Daca doresti un gem mai fin, poti pasa caisele folosind un blender sau le poti lasa asa pentru un gem cu bucati de fruct. Continua sa fierbi compozitia la foc mic, amestecand des, pana cand se ingroasa si capata consistenta dorita (aproximativ 30-45 de minute).
In timp ce gemul fierbe, pregateste borcanele si capacele sterilizandu-le. Poti face asta fie fierbandu-le in apa timp de 10 minute, fie folosind cuptorul.
Toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate, lasand aproximativ 1 cm liber in partea de sus. Inchide bine borcanele cu capacele sterilizate.
Aseaza borcanele intr-o oala mare cu apa si fierbe-le timp de 15-20 de minute pentru a te asigura ca sunt bine sigilate si conservate.
Scoate borcanele din apa si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Depoziteaza gemul in locuri racoroase si intunecate.
Sfat:
Gemul de caise fara zahar este o optiune sanatoasa si delicioasa pentru micul dejun sau gustari. Poti sa-l folosesti pe paine prajita, in iaurt sau ca umplutura pentru prajituri.
Aceasta reteta naturala te ajuta sa te bucuri de gustul autentic al caiselor fara adaos de zahar sau conservanti.
Incearca si reteta de gem de caise cu putin zahar, nectar de caise sau compot de caise. Spor la treaba si pofta buna!
Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...
Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservantiReteta de mancare de rosii. Mancare de rosii reteta simpla si delicioasa. Reteta de mancare de rosii cu ceapa, ardei copt si...
Mancare de rosiiIata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visineRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii