Reteta postata pe: 24 iulie 2009
Ingrediente
6 kg caise (curatate de samburi), 3kg zahar, 6 plicuri gelfix extra, 2 fiole, esenta vanilie, 1 plic sare de lamiae, Una coala celofan, Borcane cu capac - sterilizate
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparare
Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat intr-un bol se amesteca continutul plicurilor de gelfix cu 12 linguri de zahar, se pune peste pasta de caise si se da la foc mare, dar atentie se va amesteca incontinuu pana cand aceasta va incepe sa fiarba. Acum adaugam restul de zahar ,esentele, sarea de lamiie si amestecand in continuare lasam sa dea iar in clocot. Din momentul in care va da dinnou in clocot, mai lasam pe foc 5’. In acest moment gemul este gata.
Borcanele sterilizate le asezam unul langa altul, intr-o tava in care am pus putina apa ( asta ca sa nu crape) si o asezam cat mai aproape de cratita cu gem. Cu un polonic, umplem borcanele cu gem.
Bucatile de celofan, taiate pt dimensiunea borcanelor, le punem intrun bol cu apa rece. Luam cate un borcan ii punem o bucatica de celofan si-l infiletam cu capacul, dupa care il punem cu capacul in jos pe masa pana terminam cu toate borcanele.Dupa care le luam, le intoarcem cu capacul in sus si le asezam unul langa altul, in paturi, pana a doua sau chear a treia zi. Se scot si se asaza pe raft in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de Caise Delicios" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi
28 voturi
17 comentarii
4h
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand
52 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
zana b. (Chef de cuisine) , 12 august 2009
Ptr. ca gemul sa nu faca mucegai va spun un secret:dupa ce pun gemul in borcane,asez borcanele in tava aragazului si le las in cuptorul fierbinte pana se racesc.Deasupra vor face o pojghita.La fiecare borcan pun dasupra o aspirina pisata si abia apoi asez capacul. Asa procedez si la borcanele de zacusca.
zana b. (Chef de cuisine) , 12 august 2009
Nespus de bun gemul de caise.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009
Delicios
veronica (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009
Eu am facut asa marmelada de caise,am dat caisele la robot. A iesit super.