Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Spalati bine caisele in cateva ape, scoateti-le samburii si puneti-le intr-un vas incapator. Eu le-am lasat jumatati, fiind foarte coapte.
Puneti cratita la foc iute si adaugati pentru inceput doar zeama de lamaie. Amestecati continuu sa nu se prinda de vas pana vor lasa suficient suc.
Continuati fierberea la foc mare pana cand va scadea un sfert din compozitie, amestecand ocazional.
Apoi adaugati zaharul si fierbeti pana cand gemul este legat. Faceti proba cu farfurioara pentru siguranta.
*Daca fructele voastre nu sunt suficient de dulci, puteti mari cantitatea de zahar cu pana la 300-400 de grame in plus.
Transferati gemul fierbinte in borcane sterilizate corespunzator, inveliti-le cu un prosop sau o patura si lasati-le sa se raceasca pana a doua zi.
Apoi etichetati-le si asezati-le in camara.
Este un gem deosebit de gustos si aromat, dulce-acrisor, pe care il folosesc in special la umplerea foilor, fursecurilor, clatitelor si la multe alte dulciuri. Spor la treaba!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii