Gem de caise

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gem de caise

Ingrediente

  • Un gem deosebit de aromat si gustos pe care iarna il putem folosi in nenumarate feluri, dar pe care trebuie sa-l preparam cam in aceasta perioada, cand fructele de caise se gasesc din abundenta.
  • - 1 kg de caise coapte fara samburi;
  • - 500 g zahar;
  • - samburii de la caise.

Mod de preparare

1. Se spala caisele si se lasa la scurs. Se curata apoi de samburi. Pentru a iesi o pasta cat mai uniforma eu le-am bagat la robot.

2. Se adauga zahar peste pasta de caise si se lasa timp de 2-3 ore.

3. Se pun la fiert, la foc mic amestecand in permanenta. Se adauga samburii de la caise curatati de pielite.

4. Se fierbe pasta aproximativ 1 h in prima zi, se opreste focul, se lasa la racit pana a doua zi.

5. A doua zi se aduce din nou la fierbere, si fierbinte se toarna in borcane curate si uscate.

6. Se inchid repede, se aseaza cu gura in jos si se acopera bine cu cateva prosoape.

7. Se vor intoarce abia cand s-au racit si vor fi vidate.

Eu nu adaug nimic altceva in acest gem, deoarece este foarte gustos si aromat datorita fructelor de caise.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise