Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Gem de afine

Ingrediente

  • 5 kg afine de cultura
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul.

Lasam fructele cateva ore pana cand isi lasa putina zeama si zaharul se topeste. Punem apoi cratita pe foc mic si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand, ca fructele sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Eu folosesc o cratita de inox cu fund gros. Puteti sa folositi si o plita pe care sa o asezati sub cratita.

Fierbem gemul pana cand scade si ajunge la consistenta dorita. Incercam gemul punand cateva picaturi pe o farfurie. Lasam sa se raceasca si observam daca a ajuns la consistenta dorita.

La final adaugam zeama de lamaie si amestecam.

Dam cratita de pe foc si umplem borcanele bine spalate si uscate. Punem capacele si acoperim borcanele cu o patura. Lasam pana a doua zi, cand s-au racit complet, apoi putem sa le depozitam pentru iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise