Gem caise

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Gem caise

Ingrediente

  • 3 kg caise
  • 1,5 kg zahar
  • o lamaie

Mod de preparare

Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate)e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor. Intr-o oala inalta se pun fructele si se acopera cu zahar. Se lasa 2 ore pentru a-si lasa zeama.

Dupa 2 ore se pune compozitia la foc mic si se fierbe. Amesteca mereu pentru a nu se lipi. Cand compozitia scade la jumatate,adauga lamaia si mai lasa sa fiarba 20 minute.Apoi pune gemul in borcane si pune capacele.Dupa ce ai pus gemul in borcane, lasa borcanele cu capacul in jos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise