autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2019

Ingrediente
7 piersici,, 3 caise,, 3 nectarine,, 300 g zahăr.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare



Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr. Fiind dulci, am pus doar 300 g zahăr. Se lasă cam două ore în cratiță, până își lasă sucul.

Se fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.

Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.



Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: aprox 30 min

Se obţin: 2 borcane de 270 g



Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/gem-asortat-din-piersici-caise-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat din piersici, caise si nectarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Stefan , 04 iulie 2020

    Foarte, foarte bun imi place tare mult.

  • Sorina , 12 iulie 2019

    O idee grosava, iar rezultatul este unul delicios de bun, chiar foarte bun pot spune.

  • Maria , 12 iulie 2019

    Interesanta aceasta combinatie,iar produsul finit este delicios, imi place mult.

    • Cristina , 09 iulie 2019

      Imi place mult!

    • Dora , 08 iulie 2019

      O bunatate de gem.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 7 piersici,
  • 3 caise,
  • 3 nectarine,
  • 300 g zahăr.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Stefan

Foarte, foarte bun imi place tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Foi de napolitana cu glazura