Se curata merele si perele de coaja si samburi, prunele de samburi. Se dau prin masina de carne sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se amesteca pasta rezultata cu 1 kg de zahar si se pune la fiert la foc mediu. Cand incepe se fiarba se indeparteaza spuma rezultata. Cand nu se mai formeaza spuma se adauga cuisoarele (6 buc), 1 lingura de scortisoara pudra si 1 ligurita de praf de ghimbir. Timpul de fierbere este de 45-60 de minute. Depinde de cat vreti sa iasa de gros. Eu le-am lasat 45 de minute.
Trebuie amestecat continuu altfel se prinde!
Cat timp fierbe gemul se spala borcanele, se sterilizeaza (10 minute in cuptorul incins la 100 de grade). Se pune gemul in borcane, se strang bine capacele si se pun in cuptoul incalzit din timpul sterilizarii. Se lasa acolo pana ce se racesc (cam 24 de ore), dupa care se pun in camara sau in beci.
Din cantitatile acestea au iesit 8 borcane de 400ml.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii