Gateau Normand

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Gateau Normand

Ingrediente

  • Avem nevoie de : 300 grame de faina (plus o lingura pentru turnat peste stafide)
  • 200 grame zahar
  • 250 grame de ricotta
  • 3 oua
  • 110 grame de unt (plus inca putin pentru uns tava) 2 mere mari
  • 50 grame de stafide
  • 1/2 portocala netratata
  • 1 plic de praf de copt
  • putina sare.

Mod de preparare

Preparare: Punem stafidele la umflat, in apa spunea reteta eu le-am pus in lapte si putin rom pentru 3 minute la microunde. Mixam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul, pana obtinem o spuma pufoasa.Incorporam apoi ouale unul cate unul, apoi zaharul vanilat si ricotta.

Amestecam faina cu praful de copt si sarea si apoi o adaugam la compozitia obtinuta. Mai adaugam coaja de portocala rasa, stafidele trecute prin faina si amestecam usor .

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda, unsa cu unt . Curatam cele 2 mere si le taiem in felii subtiri pe care le aranjam in forma de floare peste prajitura.

Dam prajitura la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si o lasam la copt timp de 50-60 minute. Eu am copt-o la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub grilul unde era prajitura ca sa nu se arda. Este gata atunci cand este rumenita si la testul cu scobitoarea batul iese perfect uscat fara aluat pe el, timpul de coacere poate sa difere de la un cuptor la altul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise