Gamboti cu prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Gamboti cu prune

Ingrediente

  • 4-5 cartofi mari;
  • 10-15 prune coapte;
  • 2 oua;
  • 350 g faina;
  • 250 g zahar;
  • 50 g unt;
  • 2 linguri de ulei;
  • 300 g pesmet;
  • sare;
  • esenta dupa preferinta;

Mod de preparare

Se curata cartofi,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa si sare ca pentru piure.

Separat se spala prunele si scot samburii,iar apoi se pun intr-un castron cu 4 linguri de zahar pentru a se elimina din zeama si a li se intensifica gustul.

Cand cartofii sunt gata,se scurg de apa si se mixeaza cu un blender.Se adauga apoi ouale,uleiul,un varf de cutit de sare,esenta si faina.Se framanta bine aluatul si apoi se lasa la odihnit 5 minute.

Cat timp se odihneste aluatul,intr-o cratita se topeste untul si se adauga apoi pesmetul.Cand incepe sa se rumeneasca se adauga zaharul se omogenizeaza compozitia si se opreste focul.

Din aluatul framantat se fac bile ca se pune in mijloc jumatati de pruna.Eu nu am pus pruna intreaga,deoarece ieseau niste gamboti foarte mari.Cu ajutorul unei palete se pun usor intr-un vas cu apa ce deja a inceput sa fiarba. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ridica deasupra.Se scot cu grija cate una si se tavalesc prin amestecul de pesmet cu zahar.

Se servesc atat calde cat si reci .....daca mai ajung sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise