Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Ingrediente

  • 1plic (110) g de fulgi de cartofi
  • 300 ml de apa fierbinte
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 2 ligura de pesmet fin
  • ½ lingurita de sare.
  • 100 g faina
  • Prune (daca sunt mai mici 12-15 bucati )
  • Pentru tavalit
  • 100 g pesmet
  • 2-3 linguri ulei
  • Pentru servit
  • Zahar pudra (cine prefera ,zahar cu scortisoara)

Mod de preparare

Apa se pune la fiert impreuna cu sarea ,se torna peste fulgi si se amesteca pana absoarbe apa (vor ramane si fulgi care nu se dizolva, dar in nici un caz sa nu se mareasca cantitatea de apa) presar cu cele 2 linguri de pesmet fin si las sa se raceasca, adauga uleiul si oul putin batut apoi faina ( eu las 1-2 linguri deoparte ) daca mi se pare ca este mai moale alutatul numai atunci adauga si restul de faina.

Se framanta aluatul din care se face un sul mai gros, se taie bucatele cu care se invelesc prunele, apoi se tavalesc prin faina si se pune in apa clocotita, cand incepe sa clocoteasca din nou se reduce focul se se fierb cam 5 minute, daca observam ca icepe sa crape aluatul la fiert oprim focul si cu o paleta se scote in strecuratoare, eu las un pic, pana absoarbe apa (nu sunt lucioase galustele, nu le clatesc cu apa rece ca se strica forma si absorb multa apa.

Se tavalesc prin pesmet prajit in putin ulei sau unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise