Daca prunele sunt mari le taiem in doua si bineinteles le scoatem samburii.
Cartofi se curata si se pun la fiert in apa cu sare.Se scurg si se paseaza bine, bine ca la piure.
Cand s-au racit punem oul, faina, smantana si sarea .Amestecam bine pana obtinem un aluat potrivit de tare.Formam bile mai mici decat un ou si le umplem cu prune. In fiecare galusca punem un praf de scortisoara.
Daca folosim gem de prune intindem aluatul mai grosut, cam de 5mm, taiem cu o forma cercuri mari , pe fiecare cerc punem o lingurita de gem si scortisoara.
Cu mana uda formam galustele uniforme.
Intr-o cratita mai larga de 3 litri punem la fiert apa cu o lingura de unt. Dam drumul usor la galustelor in apa clocotita si le lasam sa fiarba la foc mic.
In momentul cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata, le mai lasam 3 minute si le scoatem.
Punem uleiul la incins , adaugam pesmetul si-l rumenim usor.
Dam oala la o parte si tavalim galustele prin pesmet. Eu pun capacul pe oala si rotesc usor pana ce toate galustele sunt tavalite uniform.
Se servesc presarate cu zahar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii