Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Ingrediente

  • - pentru clatite :
  • 2 oua
  • 700 ml apa minerala
  • 250 g faina alba
  • sare
  • piper
  • oregano
  • -pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat si fara pielite
  • 400 g ciuperci
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • chilli
  • -pentru sosul de capere:
  • 100 g capere murate
  • 50 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • oregano
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinare:
  • 100 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • sare

Mod de preparare

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen. Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire.

Se coc apoi clatitele in tigaie non aderenta, punand la inceput doi stropi de ulei in ea, o lasam sa se incalzeasca si apoi punem cu un polonic mic aluatul in tigaie.Coacem la foc mediu pe ambele parti, clatitele, apoi se aseaza pe un platou una peste alta, pe un platou.Alt ulei nu este necesar sa adaugam.

Preparam umplutura: feliile de piept le punem intr-un blender impreuna cu usturoiul si patrunjelul verde. Avem grija sa nu mixam trea mult sa nu se faca pasta ci sa ramana bucatele mari cat bobul de mazare.

Mixam si ciupercile apoi punem pieptul si ciupercile intr-un bol, adaugam ouale, pesmetul si condimentele.

Amestecam bine sa se omogenizeze si lasam vreo 10-15 minute la rece sa se intrepatrunda aromele.

Apoi cu o lingura luam din compozitie si umplem clatitele, le impachetam ca pe sarmale si le punem intr-un vas termorezistent , uns cu unt si presarat cu pesmet.

Smantana cu oul pentru gratinat, le batem bine , adaugam laptele si sarea si rasturnam compozitia peste clatite.

Deasupra radem cascavalul.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 45 de minute aproximativ , pina se face o crusta frumoasa aramie, deasupra.

Jumatate din capere le punem in blender( dupa ce le-am limpezit de otet), impreuna cu cascavalul, patrunjelul , usturoiul si 2 linguri de smantana. Mixam bine de tot, apoi adaugam restul de smantana, iaurt si condimente.

Cealalta jumatate de capere le punem intregi in sos.

Servim galettele cu sos deasupra, asa fierbinti. Rezultat garantat si satisfactie maxima! Sunt convinsa ca o veti repeta , pentru ca sunt prea bune...

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise