Pe masa de lucru pregatim o folie de aluminiu,si incepem in ordine sa le asezam ca la o placinta.
Se transeaza puiul astfel ca pielea puiului sa fie
decupata fara a fi rupta deoarece aceasta se va aseaza pe folia de staniol ca ea sa poata fi rulata.
-se transeaza din pieptul de pui doua bucati ca de pentru friptura acestea se aseaza peste pielea de pui care a fost unsa cu mustar si condimentata
-se transeaza toata carnea ramasa de pe pui lasind oasele fara carne pe ele
- si se toaca carnea
-odata tocata carnea de pui se condimenteaza dupa gust se amesteca cu ou si se intinde peste patul de friptura creat -
-se continua cu mazarea presarat pastirnacul taiat cubulete ,stafidele si un ou batut.
-morcovul se pune transversal astfel odata toate puse se ruleaza cu staniolul
-se prinde la capete staniolul bine si se pune intr-o forma de iena ,se dizolva gelatina intr-un ibric cu apa si se toarna in tava oasele ramase de la puiul transat se pun si ele pe linga galantina si se acopera cu apa galantina se da la cuptor 30 minute
-Cind galantina e gata se lasa 20 minute sa se raceasca se desface staniolul .
-poate fi tavalita prin mac ,susan ,sau turnat diferite combinati de sosuri dupa preferinte.
Eu am ras cascaval peste ea cind era calda si a fost foarte gustoasa si rece servita .
Pofta buna!
Pentru garnitura
-cartofi se ung cu uleiul de masline se da un praf de delicat boia dulce ,ceapa se amesteca si ea cu cartofi se pune si fisiile de bacon se pun intr-o tava si se da ,la cuptoru incins 15 minute toate
-cind se scot din cuptor se pune cascavalul ras peste cartofi.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii