Gaina se curata, se spala si se presara cu sare si piper. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul incins; se adauga ciupercile spalate, curatate si taiate lamele subtiri si cateva linguri de apa. Se fierb inabusit, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu acest amestec se umple gaina, care apoi se coase si se rumeneste in unt incins.
Cand gaina a capatat o culoare frumoasa aurie, se adauga cartofii curatati si taiati felii, maruntaiele taiate cubulete si ardeii taiati in forma de cerculete. Se stropeste totul cu vin, se acopera si se fierbe inabusit, avand grija ca din cand in cand sa se stropeasca gaina cu sosul format. Dupa 50-60
minute mancarea este gata.
Se asaza gaina pe un platou rotund, se toarna sosul deasupra si se serveste fierbinte, cu salata verde. Dupa dorinta, se poate pune amestecul de cartofi si maruntaie in jurul gainii, ca garniture.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii