Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Fusilli cu pui si sos

Ingrediente

  • ✔️350 grame de paste Fusilli (de obicei fac cu penne, dar am făcut cu ce aveam pe acasă)
  • ✔️300 grame piept de pui
  • ✔️300 grame ciuperci
  • ✔️Un ardei kapia micuț
  • ✔️o ceapa mică
  • ✔️O lingura ulei
  • ✔️3 căței de usturoi
  • ✔️O linguriță busuioc
  • ✔️Sare, piper după gust
  • ✔️100 grame roșii în bulion
  • ✔️100 grame smântână
  • ✔️6 felii cașcaval
  • ✔️O linguriță boia

Mod de preparare

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul.

Pentru sos am tăiat pieptul de pui și l-am condimentat puțin (boia, piper, sare, usturoi granulat) și l-am călit puțin într-o lingura de ulei pana s-a rumenit.

L-am scos din tigaie și în același ulei am pus un cățel de usturoi tăiat mărunt, iar după 15 secunde ceapa mărunțită și un praf de sare.

Le-am lăsat 3 minute sa se caleasca puțin după care am adăugat înapoi carnea, iar după un minut ciupercile și ardeiul.

Lăsăm 10 minute pana când ciupercile își lasă zeama, amestecand din când în când.

Adăugăm roșiile în bulion mărunțite și 3 linguri de apa și mai lăsam 7-10 minute. Punem doi căței de usturoi pisati cu putina sare și apa și adăugăm piper, boia și sare după gust.

Oprim și adăugăm busuiocul.

Scurgem pastele de apa bine și în aceeași oala adăugăm sosul, apoi smântâna și jumătate din cașcaval și omogenizam.

Mutam într-o tava pentru cuptor (eu am folosit tava de ceramica). Punem restul de cașcaval deasupra, mai presară puțin busuioc sau oregano și lăsam pentru 15 minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise