Ingrediente
✔️350 grame de paste Fusilli (de obicei fac cu penne, dar am făcut cu ce aveam pe acasă), ✔️300 grame piept de pui, ✔️300 grame ciuperci, ✔️Un ardei kapia micuț, ✔️o ceapa mică, ✔️O lingura ulei, ✔️3 căței de usturoi, ✔️O linguriță busuioc, ✔️Sare, piper după gust, ✔️100 grame roșii în bulion, ✔️100 grame smântână, ✔️6 felii cașcaval, ✔️O linguriță boia
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Pentru sos am tăiat pieptul de pui și l-am condimentat puțin (boia, piper, sare, usturoi granulat) și l-am călit puțin într-o lingura de ulei pana s-a rumenit.
L-am scos din tigaie și în același ulei am pus un cățel de usturoi tăiat mărunt, iar după 15 secunde ceapa mărunțită și un praf de sare.
Le-am lăsat 3 minute sa se caleasca puțin după care am adăugat înapoi carnea, iar după un minut ciupercile și ardeiul.
Lăsăm 10 minute pana când ciupercile își lasă zeama, amestecand din când în când.
Adăugăm roșiile în bulion mărunțite și 3 linguri de apa și mai lăsam 7-10 minute. Punem doi căței de usturoi pisati cu putina sare și apa și adăugăm piper, boia și sare după gust.
Oprim și adăugăm busuiocul.
Scurgem pastele de apa bine și în aceeași oala adăugăm sosul, apoi smântâna și jumătate din cașcaval și omogenizam.
Mutam într-o tava pentru cuptor (eu am folosit tava de ceramica). Punem restul de cașcaval deasupra, mai presară puțin busuioc sau oregano și lăsam pentru 15 minute la cuptor.