Fursecuri simple cu aluat de tarta

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri simple cu aluat de tarta

Ingrediente

  • 85-100 g zahar
  • 170 gr unt sau margarina
  • 255-260 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • 2linguri apa
  • Pentru toping
  • ciocolata amaruie sau de lapte

Mod de preparare

Aluatul trebuie facut ca pentru tarta: se pune faina si zaharul si margarina in oala mixerului si se porneste mixerul sau robotul de bucatarie in pulsuri pana ce aluatul se formeaza. Se poate adauga si zaharul vanilat odata cu toate ingridentele. Daca aluatul ramane faramicios si nu se impreuneaza adaugati 2 linguri de apa la aceasta cantitate - preferabil apa rece si aluatul format il lasam 1/2 de ora la frigider.

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava cu hartie de copt.

Taiem jumatate din cantitatea de aluat si intindem o foaie de 1/2 cm si cu o forma scoatem biscuiti. Restul aluatului pana trebuie prelucrat trebuie sa ramana la rece. Inainte de coacere le-am ornat cu ciocolata dizolvata la bain-marie si pusa intr-o punga de naylon pentru sandviciuri. Am taiat un colt si am format un spriter cu care se pot orna biscuitii, dupa care le-am copt 20-25 de minute. Reteta am luat-o de pe site si este usoara mai ales ptr cei care sunt vegani si nu mananca oua si unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise