Fursecuri sarate cu parmezan

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri sarate cu parmezan

Ingrediente

  • 250 gr de unt
  • 30 ml - 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua mari
  • 500gr faina
  • 1 plic praf decopt
  • 1/2 pahar de susan
  • 150 gr de parmezan
  • Pentru uns:
  • 1ou batut
  • putina sare
  • susan

Mod de preparare

In oala mixerului cu paleta in forma de chitara se pune untul, uleiul, sarea si zaharul si se freaca bine pana devine pasta. Se adauga ouale si se amesteca in continuare, se adauga faina, praful de copt, susanul si branza si se amesteca bine pana se formeaza aluatul. Se inveleste aluatul cu naylon si se lasa la rece cam 1/2 de ora.

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se pune o foaie de pergament pe tava de copt.

Se imparte aluatul in doua si din fiecare bucata se intinde cate o foaie. Cu o forma ori cu un cutit se taie fasii sau modele. Se bate un ou bine si se adauga putina sare. Cu o perie se ung fursecurile cu ou si susan si se coc cam 20 de minute pana se rumenesc usor. Sunt gustoase, crocante si merg foarte bine ca aperitiv. Se pot pastra cateva zile intr-o cutie inchisa ermetic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise