Fursecuri moi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina,
  • 2 oua,
  • 100 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 g unt.
  • Pentru decorare:
  • 4 linguri gem sau dulceata de cirese,
  • un albus,
  • 50 g migdale macinate.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o scobitura si se pun ouale.

Se adauga zaharul, sarea si 18o g unt, in bucatele, peste faina.

Se amesteca mai intai cu o lingura de lemn, apoi se framanta bine totul si se da la frigider o jumatate de ora ca sa se odihneasca.

Se scoate din frigider si se fac bilute cu diametrul de cca 3 cm.

Cu degetul se face (se apasa) o scobitura in mijlocul fiecarei bilute. Scobiturile se umplu cu gem sau dulceata de ciresesi si se ung deasupra cu albus de ou batut.

Se presara deasupra migdale macinate, se aseaza in tava de la cuptor, unsa cu untul ramas, si se introduc in cuptorul incalzit.

Se lasa la cuptor 15 minute la 220°. Se scot si se lasa la racit.

Trebuie sa iasa in jur de 3o fursecuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise