Fursecuri fragede cu unt si gem. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Fursecuri fragede cu unt si gem – reteta simpla si delicioasa, usor de preparat acasa. Descopera cum sa faci fursecuri care se topesc in gura, perfecte pentru orice ocazie.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri fragede cu unt si gem. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • gem la alegere (caise, zmeura, capsuni)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol mare, cerne faina si adauga un praf de sare.
Intr-un alt bol, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana obtii o compozitie cremoasa si omogena.

Adauga oul intreg si esenta de vanilie in amestecul de unt si zahar, continuand sa mixezi pana la incorporare.
Incorporeaza treptat faina in amestecul lichid, framantand usor pana obtii un aluat omogen si nelipicios. Evita framantarea excesiva pentru a mentine fragezimea aluatului.

Formeaza o bila din aluat, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider timp de 30 de minute pentru a se intari si a facilita manipularea ulterioara.

Preincalzeste cuptorul la 170°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Pe o suprafata usor presarata cu faina, intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 5 mm.
Foloseste o forma de fursecuri rotunda sau in forma de floare, cu diametrul de 4-5 cm, pentru a decupa fursecurile.
Pentru jumatate din fursecuri, decupeaza un orificiu mic in centrul fiecaruia, utilizand un dui rotund mic sau un decupator special, pentru a crea partea superioara a fursecurilor.

Asaza fursecurile in tava, lasand un mic spatiu intre ei.
Coace-le in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute, pana cand marginile devin usor aurii.
Scoate tava din cuptor si lasa fursecurile sa se raceasca complet pe un gratar.

Dupa ce s-au racit complet, intinde o cantitate mica de gem pe partea plata a fiecarui fursec fara orificiu.
Asaza deasupra un fursec cu orificiu, presand usor pentru a forma un sandwich.
Repeta procesul pentru toate fursecurile.

Presara zahar pudra peste fursecurile asamblate pentru un aspect elegant si apetisant.

Depoziteaza-le intr-o cutie ermetica, intr-un loc racoros si uscat; se mentin fragede timp de cateva zile.

Poti varia tipul de gem folosit in functie de preferinte, pentru a obtine arome diferite.
Asigura-te ca aluatul ramane rece in timpul manipularii pentru a facilita decuparea si a mentine forma fursecurilor in timpul coacerii.

Incearca si reteta de fursecuri Non Plus Ultra, paleuri cu ciocolata sau fursecuri cu stafide. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise