Fursecuri fragede

Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri fragede

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat(sau esenta)
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g amidon de porumb (Gustin)
  • pentru ornat:
  • 100 g ciocolata topita
  • 100 g nuca de cocos deshidratata

Mod de preparare

Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.

Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu pistolul special pentru fursecuri, sub forma de floricele sau daca nu avem pistol pentru fursecuri, se pun gramajoare, usor distantate cu lingurita si se da tava la copt, cca.20 minute, in cuptorul preincalzit.

Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata cu lingurita de unt sau ulei la bain marie, apoi fiecare fursec se trece prin ciocolata si apoi prin nuca de cocos deshidratata. Se dau la rece cateva minute

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise