Reteta 1: se freaca untul spuma; oul se bate si se amesteca cu zaharul pudra, sarea si esentele apoi se toarna peste unt. Treptat se adauga faina pana cand devine un aluat omogen.Se adauga ness-ul cernut fin.
Se da aluatul la rece pentru 30 minute apoi se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme de sezon (bradut, stea). Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la foc potrivit timp de 15 minute.
Reteta 2: Se freaca zaharul cu untul pana devine spumos, se adauga galbenusurile, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, apoi nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa 30 minute la rece. Apoi se intinde o foaie din care se decupeaza forme de sezon; se asaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc la temperatura potrivita timp de 15-20 minute.
Se asaza ambele randuri de fursecuri pe un platou si se pudreaza cu zaharul pudra vanilat cernut.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii