Puneti intr-un castron faina, untul, zaharul , sarea, coaga proaspata de portocala, tocata cat mai marunt si jumatate din sucul portocalei.
Amestecati si framantati bine pana se obtine un aluat omogen si fin.Lasati aluatul sa se odihneasca 1h.
Intindeti cu sucitorul o foaie groasa de 1/2 cm.Taiati in forma de pesmeti. Ungeti fiecare patratica cu ou batut si puneti in centrul fiecarei bucati coaja de portocala glasata sau din dulceata.
Coaceti la foc bun (cca 200-220 gr C), 20-25 min.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii