Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam galbenusurile si le incorporam.
Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt.
Incorporam praful de copt, cacaoa si 60 gr nuca macinata.
Faina o cernem si o punem peste compozitia de mai sus pana obtinem un aluat omogem si usor de modelat.
La urma dam aroma cu coaja rasa de portocala, esenta de rom, zaharul pudra cu pastai de vanilie si framantam usor cu mana pana intra bine in aluat.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Rupem bucatele de aluat, formam bilute, apoi le trecem prin nuca macinata ramasa, dar numai partea superioara, nu si baza.
Le asezam in tava cu putina distanta intre ele.
Incingem cuptorul, apoi bagam tava cu fursecuri.
Le lasam 20-25 de minute la o temperatura potrivita.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se raceasca, le asezam intr-o cutie pentru a se pastra mai mult timp si le dam la rece.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 53 de fursecuri.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii