Amestecam iaurtul cu zaharul,pana cand acesta se topeste partial. Adaugam esentele, ouale, praful de sare, bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie, uleiul si faina cat cuprinde (aluatul trebuie sa fie usor lipicios, nu foarte tare). La sfarsit adaugam stafide sau merisoare in cazul meu. In reteta originala se mentiona ca la prepararea fursecurilor sa ungem mainile cu ulei .La mine nu a fost nevoie, aluatul nu s-a lipit. Rupem aluat cam cat un ou si formam fursecuri rotunde, usor aplatizate, mai groase decat cele obisnuite. Punem zaharul intr-un castronel si dam fursecurile pe o parte prin zahar. Tapetam tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam la cuptor la foc mic, pana se rumenesc frumos. Vor fi niste fursecuri crocante la exterior si moi la interior.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii