Galbenusurile, untul,zaharul,sarea si esenta
se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele si faina.
Se pune pentru 30 min la rece.
Dupa care se intinde direct intr-o tava usor unsa cu grasime si pentru a se intinde mai usor, este bine sa se acopere cu o folie de nailon si astfel aluatul nu se mai lipeste de instrumentul folosit la intins.
Aluatul intins in tava se inteapa cu furculita de citeva ori dupa care se coace la 180°C pina ce se observa ca pe margini devine auriu.
Peste aluatul copt si racit se intinde marmelada in prealabin incalzita, dupa care se lasa sa se usuce putin.
Intr-e timp intr-e 2 foi de nailon sau copt se intinde masa de marzipan cu dimensiuna tavii in care s-a copt aluatul.
Cu ajutorul foliisau hirtiei de copt, se aseaza placa de martzipan peste aluatul copt si uns cu marmelada.
Ciocolata cu lapte , cea amaruie si untul de cocos, se pun ntr-o punga de nailon si aceasta la microunde sau in apa calda pina ca 40°C la topit.
Cind sint topite bine , se amesteca usor in causul plamei bine, i-se taie pungi un colt si se acopera cu rabdare suprafata platei de martzipan.Eventual daca este necesar se niveleza usor, pentru ca ciocolata sa fie intinsa egal pe toata suprafata.
Daca se doreste se poate topi si ciocolata alba+unt de cocos si se traseaza dungi/cercuri... fiecare
ce doreste peste ciocolata albaa si astfel se poate decora.
Se lasa totul sa se raceasca si intareasca, eventual pina adoua zi si cu un cutit bine ascutit se taie fursecuri de marime dorita.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii