Fursecuri cu glazura

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu glazura

Ingrediente

  • 2 1/2 pahare de faina
  • 3/4 pahar de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr de unt rece
  • 1ou
  • ptr glazura
  • 3 linguri de lapte
  • 2 pahare de zahar pudra
  • 1/4 lingurita carcum (face culoarea galbena)
  • ptr desenat
  • 50 gr de ciocolata amaruie

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pun untul taiat bucatele, faina si zaharul si cu pulsuri se face un aluat faramicios; se adauga oul si zaharul vanilat si se lucreaza din nou cu pulsuri pana se impreuneaza putin; se ia din robot, se inveleste in naylon si se da la frigider ptr cel putin 30 minute.

Se iau doua foi de pergament si se pune jumatate din aluat intre foi si se intinde o foaie de 5mm si se scot forme rotunde sau stele.

Se pun pe o tava cu pergament si se coc la 160 de grade (cuptorul incalzit dinainte) pana se auresc (20 - 25 de minute).

Se lasa in tava sa se raceasca si pregatim glazura.

Intr-o farfurie adanca amestecam zaharul cu 3 linguri de lapte pana ce este o pasta uniforma; se adauga carcum si pasta devine galbena si ungem fursecurile cu ele si le lasam in tava sa se usuce.

Se topeste ciocolata la bain-marie si se pun intr-o seringa de modelare sau se pun intr-o punga mica si se taie un capat cat mai mic si asa se deseneaza pe fursecuri ce doriti. Se mai lasa putin la uscat si se pot pastra intr-o cutie care se inchide ermetic.

Sunt foarte gustoase si usor de facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise