Fursecuri cu glazura

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu glazura

Ingrediente

  • 2 1/2 pahare de faina
  • 3/4 pahar de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr de unt rece
  • 1ou
  • ptr glazura
  • 3 linguri de lapte
  • 2 pahare de zahar pudra
  • 1/4 lingurita carcum (face culoarea galbena)
  • ptr desenat
  • 50 gr de ciocolata amaruie

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pun untul taiat bucatele, faina si zaharul si cu pulsuri se face un aluat faramicios; se adauga oul si zaharul vanilat si se lucreaza din nou cu pulsuri pana se impreuneaza putin; se ia din robot, se inveleste in naylon si se da la frigider ptr cel putin 30 minute.

Se iau doua foi de pergament si se pune jumatate din aluat intre foi si se intinde o foaie de 5mm si se scot forme rotunde sau stele.

Se pun pe o tava cu pergament si se coc la 160 de grade (cuptorul incalzit dinainte) pana se auresc (20 - 25 de minute).

Se lasa in tava sa se raceasca si pregatim glazura.

Intr-o farfurie adanca amestecam zaharul cu 3 linguri de lapte pana ce este o pasta uniforma; se adauga carcum si pasta devine galbena si ungem fursecurile cu ele si le lasam in tava sa se usuce.

Se topeste ciocolata la bain-marie si se pun intr-o seringa de modelare sau se pun intr-o punga mica si se taie un capat cat mai mic si asa se deseneaza pe fursecuri ce doriti. Se mai lasa putin la uscat si se pot pastra intr-o cutie care se inchide ermetic.

Sunt foarte gustoase si usor de facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise