Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 ou
  • -100 g unt
  • -4-5 linguri zahar
  • -1,5 cani faina
  • -1 pliculet praf de copt
  • -aprox. 30% din coaja unei portocale
  • Decor:
  • -o feliuta de dovleac
  • -zahar pudra
  • -scortisoara

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa. Se amesteca cele doua si se mixeaza impreuna. Se adauga faina (proaspat cernuta), praful de copt si coaja de portocala rasa fin. Se da aluatul la frigider pentru cel putin o ora.

Intre timp pregatim dovleacul pentru decor: taiem feliute dovleacul si il punem la fiert in 200 ml apa cu cca 3-4 linguri zahar. Fierbem pana mai scade din apa, respectiv se moaie dovleacul. Il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie cu grosimea de cca 5-7 mm, decupam figurine sau simple cerculete si punem pe fiecare din ele cite o bucatica de dovleac. Le asezam in tava tapetata cu hartie p-u copt si le dam la cuptor p-u cca 30 min la temperatura de 180 grade.

Dupa ce s-au mai racorit un pic presuram cite putin zahar pudra si scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise