Intr-un castron, punem untul, zaharul, 1 praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn. Eu am o lingura de lemn, pe care o folosesc numai la prajituri, atunci cand trebuie sa amestec usor, si nu cu mixerul. Imi place sa amestec cu lingura, simt mai bine ca prajituresc.
Dupa ce am amestecat bine, adaugam galbenusul. Continuam sa amestecam pana incorporam bine galbenusul.
Punem praful de copt peste faina si amestecam cu o furculita astfel incat praful de copt sa se distribuie egal.
Ciocolata o tocam grosier, nu are importanta cum iese.
Adaugam faina peste compozitia de unt, apoi ciocolata tocata si merisoarele. Amestecam iar cu lingura pana obtinem un aluat moale, omogen, care miroase taree bine.
Pornim cuptorul. Pregatim o tava, asezam o hartie de copt. Luam cu lingura din compozitie si asezam atent in tava cate o gramajoara din aluat. Nu este nevoie sa modelam. Mie imi plac sa iasa mai rustic, nu perfect rotunde sau cum procedam cand le decupam. Asadar, formam gramajoare si dam tava la cuptorul incins.
Lasam la foc mediu, cam 15 minute. Le vedem usor rumenite pe margine si apoi le scoatem din cuptor. Ele se vor aplatiza un pic.
Le lasam sa se raceasca, pentru ca sunt extrem extrem de fragede si se pot rupe foarte usor. Dupa ce s-au racit, le scoatem pe un gratar. Ele se vor intari un pic si vor fi numai bune.
Sunt extrem de bune, fragede si dulci. Le recomand cu drag!
Tipsuri:
- folositi unt de calitate. Eu am avut proasta inspiratie candva, sa cumpar un unt oarecare pentru fursecuri. Se simtea un gust rau si gretos.
- nu le lasati mult in cuptor, este preferabil, si o spun din proprie experienta, sa stati langa ele cat se coc.
- sunt extrem de dulci, data viitoare cu siguranta voi injumatati cantitatea de zahar, pentru ca fiind si ciocolata in compozitie, practic e dublu zaharul. Daca preferati mai dulce, pastrati cantitatea din reteta. Eu insa, prefer mai putin dulci.
- se pot orna dupa bunul plac.
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii