Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat.
Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul, faina amestecata cu amidonul si se mixeaza la putere maxima, pana la o omogenizare perfecta.
Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale; una ramane alba, cealalta parte se amesteca cu lingura de cacao, apoi fiecare se baga in cate o punga de celofan si se dau la rece, 30 de minute.
Din aluatul alb, se intinde o foaie groasa de cativa mm (se intinde cu sucitorul, intre doua foi de celofan) din care decupam 20 de fursecuri rotunde, cu forma rotunda, cu diametrul de 4-5 cm, apoi le coacem in tava neunsa, cca. 10 minute.
Din aluatul cu cacao se intinde o foaie din care decupam 20 de fursecuri, cu aceeasi forma, dar la care le decupam mijlocul cu o forma mai micuta. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Miezul de nuca il maruntim. Se unge fiecare fursec cu bezeaua obtinuta, apoi se presara deasupra miez de nuca (eu am pus bezeaua cu un pos). Se coc la fel cca. 10 minute.
Se lipesc intre ele fursecurile, unul alb cu unul cu cacaua si bezea, ungandu-le cu cate o lingurita de gem amestecat cu miez de nuca prajit si maruntit, dupa preferinta.
Sunt delicioase si foarte, foarte fragede.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii