Furnici in copac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Furnici in copac

Ingrediente

  • taitei de orez
  • carne tocata de porc (cred ca a fost vreo 150g )
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • sos de soia
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon
  • ciuperci urechi de lemn
  • 1ciuperca mica champignon
  • ghimbir tocata proaspat (eu am avut deja razuit din borcan)
  • sare, piper

Mod de preparare

Carnea tocata am amestecat-o cu lingurita de amidon, 2 lingurite sos de soia, 1 lingurita otet si am dat la frigider o jumatate de ora.Ciupercile urechi de lemn le-am lasat la inmuiat in apa calduta.Taiteii i-am lasat la inmuiat in apa firbinte pentru 5-10 minute.

In putin ulei de masline am calit ceapa (doar partea alba), usturoiul tocat marunt, ciuperca champingnon, ciupercile urechi de lemn si ardeiul iute.Am adaugat carnea si am lasat-o sa se caleasca bine.Cand taiteii s-au inmuiat i-am stropit cu sos de soia (4-5 lingurite) apoi i-am adaugat peste carnea tocata si restul ingredientelor.Am mai lasat pe foc inca 5 minute si am decorat cu coditele de ceapa verde tocate marunt.

Preparatul este iute...foarte iute. Ghimbirul este iute si daca mai adaugam si ardeiul iute si piperul iese o bomba.Sincer pentru gustul meu a fost foarte iute si am exagerat cu ardeiul care m-a pacalit.Am inceput sa-l toc de la varf si am gustat..nu mi s-a parut iute...partea iute cred ca a fost spre codita.Data viitoare o sa fiu mai atenta.Reteta asta implica mai multe ingrediente specifice chinezesti dar la noi se gasesc ff greu.Pentru ghimbirul asta m-am plimbat tot cartierul si am gasit intr-un final la borcan..de proaspat nici nu s-a pus vorba.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise