Ingrediente
300 g carne tocata de porc, 200 g taitei, 5 ciuperci shiitake uscate, 2 fire de ceapa verde, 1 bucata de ghimbir, 2 catei de usturoi, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 2 ardei iuti, piper Sichuan, 1 lingurita amidon, 2 lingurite sos de soia light, 1 lingurita de sos de soia dark, 1 lingurita vin de orez, 1 lingurita ulei de ardei iute (daca nu aveti, suplimentati cu inca o teaca de ardei iute), 2 lingurite ulei de susan
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
37 voturi
Mod de preparare
Taiteii se scufunda intr-o oala cu apa clocotita si se lasa 5 minute, apoi se trec prin apa rece si se scurg.
Ardeiul iute se toaca marunt, ghimbirul, usturoiul si ceapa se toaca marunt, de la ceapa se separa partea alba de cea verde.
In wok se incinge 1/2 lingurita de ardei iute si cealalta lingurita de ulei de susan.(uleiul de ardei iute, pe langa faptul ca este foarte aromat si bineinteles iute, are o culoare rosiatica tare placuta care va da un aspect frumos mancarurilor. )
Peste uleiul incins se adauga ardeii iuti tocati marunt, apoi se adauga partea alba de la ceapa, ghimbirul si usturoiul si piperul Sichuan.
Se calesc toate pret de cateva secunde dupa care se adauga carnea tocata pregatita anterior, se caleste pana incepe sa formeze un sosulet
Taiem ciupercile shiitake hidratate si le adaugam la amestecul de carne, adaugam taiteii de orez scursi de apa, iar peste ei sosul de soia light si restul de ulei de ardei iute. Amestecam totul bine astfel incat bucatelele de carne sa fie imbinate cu taiteii, transferam pe un platou.
Presaram peste tot piper proaspat macinat apoi partea verde de la ceapa.
Pofta buna!
Ramona Gloria (Maestru bucatar) , 26 martie 2014
Multumesc frumos de info :)
Andreea Chinesefood , 25 martie 2014
Sunt taitei subtiri de grau. Adesea se folosesc si taitei vermicelli, cunoscuti si sub denumirea de glass noodles. Sunt taitei din fasole mungo, si sunt transparenti. Se gasesc in magazinele bio, la plafar sau in Dragonul Rosu.
Ramona Gloria (Maestru bucatar) , 25 martie 2014
Ce fel de taitei sunt astia? Am observat ca sunt foarte subtiri. De unde pot fi cumparati?
Ella Marinela , 12 octombrie 2013
mmmm foarte bun!