Frunze de vita de vie conservate pentru iarna

Reteta de frunze de vita de vie conservate pentru iarna. Frunze de vita de vie pentru iarna. Cum pastrezi frunze de vita de vie pentru iarna. Frunze de vita de vie conservate.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Frunze de vita de vie conservate pentru iarna

Ingrediente

  • frunze tinere (numai varfuri) de vita de vie
  • cateva crengute de marar uscat
  • apa
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele.

Se pun cca. 2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand clocoteste, se da la o parte de pe foc si se scufunda frunzele de vita de vie. Se lasa cateva minute acoperite de apa fiarta, dupa care se scot intr-o strecuratoare si se trec rapid pe sub un jet de apa rece (pentru a-si pastra culoare verde prazuliu).

Se lasa 30 de minute sa se scurga bine de apa,apoi se fac buchetele de cate 20-25 frunze, asezate una peste alta, in mijloc se asaza cate o crenguta de marar uscat ,apoi se ruleaza strans (daca mai este nevoie, se preseaza usor in mana ruloul de frunze pentru a scapa de surplusul de apa. Se asaza cate 2-3 rulouri de astfel de frunze oparite (in functie de cate sarmalute preparam de obicei), in pungi mici de plastic pe care le etichetam si la dam la congelator.

Avantajul acestui mod de conservare este acela ca frunzele isi pastreaza gustul si culoare, se folosesc imediat ce s-au dezghetat (se pot dezgheta rapid in apa rece) si nu mai necesita desararea. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise