Fructe proaspete in jeleu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 foi de gelatina, 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas
  • proaspat, 300-400 mi suc natural de mere, 125 g cirese,
  • 2 prune, 1-2 nectarine, zahar brun,
  • 1-2 linguri de zeama de lamâie, 1 portocala, frunzulite de
  • menta pentru ornat.

Mod de preparare

Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le

pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul

le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le

scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele

le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu

cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid.

Pui zeama de lamâie si zahar brun

dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului.

Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de

pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii

vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric.

Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de

ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege.

amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa

nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica.

Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un

platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le

rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise