Friptura inabusita de rata cu sos picant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 70 g unt
  • zarzavat 100 g
  • un pahar de apa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 3 lingurita zahar
  • 2 pahare zeama de carne
  • cuisoare
  • 100 ml vin rosu
  • sare si piper dupa gust
  • fursecuri de cartofi
  • 300 g cartifi
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • nucsoara
  • 5 pere
  • 50 g gem de coacaze
  • 5 feli franzela.

Mod de preparare

Rata se curata, se spala si se pune sa se friga inabusit aproximativ 90 de minute,cu sare, piper, 40 g unt, zarzavat taiat feli si un pahar cu apa.Cand este fripta se scoate osul piptului.

In sosul ramas, se adauga faina, care se rumeneste, apoi o lingurita de zahar caramelizat uscat, cuisoare si zeama de carne, se lasa sa fiarba 15 minute si apoi se strecoara si se adauga vinul rosu, intre timp se curata perele, se taie in jumatati si se fier intr-o cratita cu putin zahar si apa.Rata se transeaza apoi se asaza pe un platou.

Se garniseste cu fursecuri de cartofi preparate dein pire de cartof amestecat cu ou cu nucsoara si sare,coapte intr-o tava unsa cu unt si cu jumatati de pere aranjate pe feliile de franzela prajita in prealalbil in unt(in gaura care s-a format la pere prin scoaterea clodului se pune gemul de coacaze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise