Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Punem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente

  • Friptura
  • 4 buc de antricot de miel (sau de vita, dupa preferinta)
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prajit
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 3 linguri sos barbeque smoked
  • 2 linguri sos barbeque( honey sauce)
  • 6-8 boabe piper negru
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 lingura vegeta
  • apa
  • Cartofi natur
  • 4-5 cartofi (pot fi si noi)
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper (facultativ)
  • marar verde

Mod de preparare

Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda? Ce trebuie sa observam, inainte de a cumpara carnea pentru friptura. Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii un aspect marmorat. In timpul gatitului, nervurile se topesc si dau suculenta, fragezime si un gust deosebit si aromat carnii. Antricotul este in general, frumos marmorat, in timp ce vrabioarele sunt acoperite de un strat de grasime galben-pal.

Culoarea trebuie sa fie un rosu-inchis, asta indicand faptul ca fibrele s-au detensionat si carnea s-a fragezit. Eu am ales 4 bucati mari si nu prea groase pe care le-am lasat in frigider cateva ore stropite cu lamaie, putin otet, sare si piper, asta ca sa fiu sigura ca friptura va iesi frageda si suculenta.

Punem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon, cu peretii mai inalti, in care am pus ulei de floarea soarelui. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti, cate 5 -7 minute, dupa care adaugam un pahar de apa, vegeta, usturoiul taiat rondele, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade toata apa, dar intre timp, intoarcem bucatile de antricot pe ambele parti, ca sa se gateasca. Dupa ce a scazut apa, vom mai lasa 10 minute si le scoatem pe un platou.

Pentru a obtine sosul, se adauga uleiul ramas într-o tigaie cele 3 sosuri amintite la ingrediente, otetul si jumatate de pahar de apa. Le lasam sa fiarba putin, dupa care le dam la blender, pentru a obtine un sos fin si omogen, apoi il repunem in tigaie, adaugam boabele de piper si mai lasam 5 minute sa fiarba. Daca doriti, puteti pune friptura in tigaie in sos sau puteti servi sosul separat alaturi de friptura. Pentru ca noua ne place friptura in sos, am pus-o din nou in tigaie si am mai lasat-o inca 7 min, la foc mic, pentru a capata o aroma placuta de la sos. Desigur, am servit cu cartofi natur, o salata de cruditati si muraturi.

Si acum sa trecem la prepararea cartofilor. Daca cartofii sunt noi si mici, se spala cu un burete de sarma, apoi se taie in 2 sau 4 bucati, asta depinde de marime. Daca nu sunt noi, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare, la foc mediu, aprox. 25 minute, inainte de a stinge focul, sa-i testati sa fie fierti, dar sa nu fie moi. Ii scoateti si-i puneti la scurs, dupa care se pun intr-un bol, se presara sare si piper dupa gust. Apoi se stropesc cu uleiul de masline si se pun rondelele de unt deasupra. Cartofii fiind inca fierbinti, untul se va topi imediat, agitam bolul, astfel incat cartofii sa se acopere in intregime de untul topit. Mararul spalat si tocat se va presara peste cartofii si din nou agitam bolul. Nu invartiti in cartofi ca se sfarama. Untul si mararul vor da cartofilor un gust si o aroma deosebit de placuta.

Acum putem servi friptura, totul este pregatit. A iesit o friptura minunata, frageda sisuculenta..!

Pofta buna..!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise