Curatati toate cepele si tocati 2 din 4. Curatati usturoiul, presati-l si taiati rondele fine tulpinile de telina curatate si spalate.
Puneti sa se incinga - intr-un tuci - uleiul si untul si prajiti carnea - intreaga - pana ce se rumeneste pe ambele parti. (Nu o intepati, ca sa nu-si piarda sucul.)
Scoateti carnea pe o farfurie si puneti in locul ei ceapa, telina si usturoiul. Adaugati 2 linguri cu apa calda si razuiti fundul cratitei pentru a degaja sosul caramelizat. Lasati legumele sa fiarba incet, la foc mic, pana ce ceapa devine transparenta.
Puneti carnea inapoi in cratita, adaugati foile de dafin, rozmarinul si vinul alb, sarati, piperati si lasati-o sa fiarba - cu capac - inca o ora si un sfert. Adaugati celelalte 2 cepe intregi si morcovii taiati cubulete si lasati sa mai fiarba o ora. Inainte de-a o servi, taiati carnea felii si asezati de jur imprejur legumele cu zeama in care au fiert.
Un sfat util: Friptura poate fi preparata cu o zi inainte. Incalzita este si mai gustoasa.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii