Friptura de rata cu portocale

Complexitate
medie
Friptura de rata cu portocale

Ingrediente

  • 1 rata
  • 4 portocale
  • 50 gr unt
  • 1 pahar vermut
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cureti rata, o speli si o umpli cu felii de la 2 portocale fara samburi.

Sarezi, ungi rata cu unt, o pui intr-o tava la cuptor sa se fragezeasca si sa se rumeneasca.

Separat, cureti o portocala de coaja, o tai felii sau bucati cat mai mici si o asezi in tava. Din cand in cand ungi rata cu zeama din tava. Cu 15 minute inainte de a scoate friptura, o stropesti cu vermut.

Rata fripta o tai bucati si o asezi pe mijlocul unui platou.

De jur imprejurul ratei asezi felii de la portocala ramasa si torni sosul ramas de la friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise