Se ia un piept de pui, se spala si se freaca cu condimente peste tot, se pune in punga magica cu condimente pentru pui cu ierburi aromate si se baga la cuptorul incins cu putin unt. Se lasa pana se rumeneste bine de tot sa aiba o crusta aurie. Legumele se taie rondelute si se calesc in 2 linguri ulei cu un varf de cutit de unt, sare, piper si se acopera tigaia. Apoi fierbem bine de tot orezul cu 4 felii de cartof. Cand s-au fiert bine se amesteca si se paseaza bine, apoi se picura o lingurita de unt topit si putina sare si piper. Apoi se pune intr-un bol ca sa ia forma acestuia. Ultima data se face sosul alb din unt topit cu patrunjel, sare, piper, o lingura faina, apoi lapte si la sfarsit cimbru uscat.Servirea: se aseaza pe o farfurie orezul rasturnat din bol. Se face un crater in mijlocul lui si se umple cu legumele calite. Apoi se taie felii oblice din pieptul de pui si se aseza langa orez. Peste ele se va turna sos alb dar cam la mijlocul lor ca o dunga. Apoi decoram cu suvite subtiri si lungi de morcov ardei capia rosu si ceapa verde inmuiate putin pe sita la aburi. Se face un rotocol din ele si se pune deasupra orezului.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii