Friptura de porc la cuptor cu cartofi

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
redusa
Friptura de porc la cuptor cu cartofi

Ingrediente

  • Pentru acesta aveti nevoie de:
  • pentru marinada:
  • 1 pahar de bere
  • 1 lingurita de sare, piper
  • -1 ceapa
  • -1 crengura mica rozmarin( stiu ca nu se leaga cu curry dar am pus ca mie imi place)
  • -1 bucata cotlet fara os de ~ 1 kg
  • -5 catei de usturoi
  • -1 lingurita sare
  • - piper
  • -1/2 lingurita turmenic
  • -1/2 lingurita curry
  • -1,5 kg cartofi
  • 1-2 morcovi
  • -1 ceapa
  • -1 capatana de usturoi
  • -rozmarin/ cimbru
  • -sare
  • piper
  • -ulei

Mod de preparare

Carnea eu o pregatesc cu o zi inainte sa se marineze. Amestec berea cu sare, piper, ceapa taiata bucati, rozmarin si pun carnea in marinada, la 12 ore o intorc daca nu o acopera. A doua zi o scot din marinada, amestec toate condimentele cu putin ulei si ung carnea pe toate partile. O dau la frigider pentru cel putin 30 min.

Intre timp curat legumele si le tai in patru sau 6 depinde de marime dar sa fie bucati destul de mari.

Dupa care intr-o tava asez o foaie de hartie, dar nu e obligatoriu, eu o pun ca sa nu rod tava daca se lipsec cartifii:)) si pun legumele care le amestec cu sare piper, rozmarin, ulei iar im mijloc se pune carnea. Se acopera cu hartie si se da la cuptorul incins in prealabil la 200 C timp de 25 -30min. dupa care se ia hartia si se mai lasa 30 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise